Open de sportscholen vandaag nog!
Dit bepleiten sportscholen, fitnesscentra en het Artsen Collectief.

Al in de zomer van 2020 was bekend dat een lockdown er voor zorgt dat mensen ongezonder gaan eten en minder gaan bewegen. Hierdoor zijn vele mensen zwaarder geworden en fysiek minder fit. Deze factoren vergroten de kans op suikerziekte en hoge bloeddruk. En die aandoeningen vormen sterke risicofactoren op een ernstiger beloop van Covid-19.

Sportscholen en fitnesscentra voorzien voor 3,2 miljoen mensen in de behoefte en mogelijkheid om voldoende te bewegen en daarmee hun gezondheid te bevorderen. Iedere dag dat de deuren van sportscholen gesloten zijn, wordt de gezondheidscrisis groter. Laat hen juist onderdeel zijn van de oplossing!

Het Artsen Collectief is tegen een algemene mondkapjesplicht. Er is onvoldoende bewijs dat het dragen van een mondkapje door de algemene bevolking invloed heeft op de verspreiding van het coronavirus. Bijwerkingen en schadelijke effecten zijn daarnaast nog onderbelicht.

Er is sprake van een angstpandemie rondom corona. De schadelijke gevolgen van de coronamaatregelen voor onze psychische gezondheid, zoals minder sociale contacten, minder bewegen en het ontstaan van financiële problemen, zijn zodanig groot dat zij niet in verhouding staan tot het doel ervan. Angst zonder perspectief tast gezondheid en draagvlak aan.

Voor meer informatie surf naar: https://artsencollectief.nl/