Zaterdag 18 maart
12:30 – 16:00 uur
‘Psoas stretch, Mantra & Yoga Nidra workshop’

Bijdrage exclusief voor leden: € 24,95
Niet leden: € 35,-

Til je yoga practice naar een hoger niveau en verhef je geest door met ons mee te doen voor een middag van het zingen van heilige Sanskriet- en Kundalini Yoga mantra’s. Onder begeleiding van live gitaar, harmonium en fluit, neemt Rhodo je mee op een reis dieper in jezelf, zodat je diepe helderheid van geest, een open hart, gelukzaligheid en geluk kunt ervaren door een soort ontspanning die alleen kan worden ervaren door te zingen.

Psoas Stretch

De spier van de ziel, zo wordt de psoas wel genoemd. ‘De psoas spieren liggen diep in het heupgebied. Ze verkrampen als we heftige emoties ervaren die stress of spanning geven. Dat kan tot verkrampingen leiden. Allerlei onverklaarde klachten zoals nekpijn, lage rugklachten of menstruatiepijn kunnen worden veroorzaakt door stijve, verkrampte of overbelaste psoas spieren. Het is dus zaak om de spanning in de psoas weg te laten vloeien, bijvoorbeeld door regelmatig deze psoas stretch oefeningen te doen.’

Voor wie

Voor iedereen die veel zittend werk doet en als je soms stress ervaart zijn deze oefeningen zinvol!

Yoga Nidra

Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. Een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Voor wie

Voor iedereen die na een Yoga Nidra sessie verfrist en uitgerust wegfiets bij Smile Sport 😉

Docent: Denise Schellinger