Massage

Massage & More

Het doel van Smile Sport is een positieve en gezonde leefstijl te stimuleren in een sfeervolle, persoonlijke en kleinschalige omgeving, waardoor je je gelukkiger en fitter gaat voelen.

De ideale balans tussen inspanning en ontspanning is hierbij erg belangrijk. Daarom bieden we jullie vanaf heden ook de mogelijkheid aan een massage te boeken bij 1 van de gediplomeerde masseurs, die bekend zijn met shiatsu, ayurvedische massage, sportmassage, ontspanningsmassage en cranio-sacraal therapie.

Als tegenwicht voor het harde trainen, als ontspanning, en vooral als cadeautje aan jezelf.

Massage is een weldaad voor lichaam en geest, het ontspant en kalmeert, het vitaliseert en verkwikt.

Wellness/sport massage

Een diep ontspannende lichaamsmassage, waarin het hele lichaam behandeld word met heerlijke oliën, aangepast aan de behoefte van het lichaam. Ontspant de spieren, maakt gewrichten, pezen en spieren soepel en stimuleert het lichaam, zodat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Spanning gerelateerde klachten zoals schouder, nek of rugklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, herstellend van ziekte of operatie kunnen door deze massage verlicht worden. Deze massage geeft een diepe relaxatie en is een weldaad voor uw lichaam.

Kruidenstempelmassage, een ontspannende massage met dieptewerking

De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, acitverende of ontspannende eigenschap bezitten.

Behalve een ontgiftigende massage is kruidenstempelmassage ook een zeer onstpannende massage. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbel effect.

Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De bloedvaten zetten uit en de huid wordt intenser doorbloed. Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd. De massage stimuleert het lichaam om beter te werken en brengt het tegelijkertijd tot rust.

Zwangerschapsmassage

Juist als je zwanger bent is het fantastisch om je te laten masseren. Even de nodige aandacht naar oa de schouders, nek en onderrug. Een massage die je lichaam weer begrenst, waarbij ook de ontspanning heerlijk is om te ervaren. Gun elke aanstaande moeder deze ervaring!

Shiatsu massage

Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij met de vingers druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten van de energiebanen, ten einde de levensenergie weer vrijelijk te laten stromen.

Tarieven massage bij Smile Sport Haarlem

  • 40 min €35
  • 50 min €47.50
  • 50 min zwangerschapsmassage €65
  • Voor de kruidenstempels wordt € 10 extra berekend

Mindfulness

Mindfulness betekent ‘met je volledige aandacht in het hier en nu zijn’. De basis ligt in het boeddhisme en is volgens wetenschappelijk onderzoek heilzaam tegen stress, angst, depressie, slapeloosheid en andere fysieke/mentale klachten.

De trainingen en persoonlijke coach gesprekken worden nu al bijna 5 jaar gegeven, gevolgd door enthousiaste deelnemers, die aangeven dat de tools van de Mindfulness praktisch toepasbaar zijn in hun leven.

Het volgen van een Mindfulness training of coach sessie leert je oog te hebben voor de kleine dingen van het dagelijks bestaan, zonder oordeel of label. Daarnaast leer je ook om alle gewaarwordingen te accepteren zoals ze zijn zonder ze te willen veranderen.

Mindfulness training kan zowel 1 op 1, als in kleine groepjes

Meditatie

Meditatie is het trainen van je mind. Zoals je ooit als kind misschien hebt leren fietsen, zo zal je ook mediteren kunnen leren. Mediteren vraagt wel om inzet en herhaling. Maar als je eenmaal de ervaring hebt, kun je er gemakkelijk naar terug keren. Meditatie is het trainen van de mind. De kracht zit in de herhaling, dus het regelmatig blijven beoefenen.

In de meditaties word je bewust van je adem, je fysieke gewaarwoording, ontmoet je de emoties, kunnen geluiden je afleiden of juist ondersteunen, en leer je gedachtenstroom, het denken niet langer te oordelen.

Onder begeleiding ervaar je een aantal vormen, waaronder die uit de Mindfulness, Boeddhisme en analytische meditaties. Het geeft je inzicht en leert je terug te komen bij je ware natuur. Heb je nog nooit gemediteerd en wil je mediteren integreren in je dagelijks leven? Of heb je zelf wel eens gemediteerd maar heb je behoefte aan wat meer begeleiding?

Meditatie kan zowel 1 op 1, als in kleine groepjes.

Tarieven meditatie en mindfullness, 1 op 1 €55 in kleine groepjes €20 p.p

TIPS

  • Draag makkelijke kleding
  • Neem een badlaken/ grote handdoek mee
  • Massageruimte t.o. de heren-kleedkamer

 
 

Massage in Haarlem bij Smile Sport

Shiatsu massage in Haarlem bij Smile Sport

Sport massage in Haarlem bij Smile Sport