Blog

Compensatie?

Lieve mensen, 

Zoals beloofd houden we jullie op de hoogte met info over onze sportschool in deze Corona Crisis. 

We hebben de afgelopen dagen allemaal te maken gehad met veel onzekerheden, maar het GROTE woord kwam er zondag toch echt uit. Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn we genoodzaakt om, met pijn in ons hart, ons geliefde Smile Sport tot tenminste 6 april te sluiten 😥

Afgelopen dagen hebben we veel tijd gehad om met andere sportschoolhouders in overleg te gaan en samen te kijken hoe wij deze crisis op een verstandige manier het hoofd kunnen bieden. Aangezien we allemaal met de handen in het haar zitten en ons terecht zorgen maken over onze mooie wereld waarin we allemaal leven. 

In deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat we het risico lopen leden kwijt te raken als we té lang dicht blijven. Er zijn collega sportschoolhouders die in angst leven failliet te gaan als deze situatie té lang aanhoudt. En natuurlijk werd er gesproken over hoe om te gaan met de contributie in tijden van gedwongen sluiting. 

Over en weer hebben we gedachten uitgewisseld en is er goed naar elkaar geluisterd. Uiteraard denkt iedere sportschoolhouder, en zéker wij, ten eerste aan de leden. 

Nadat we onze zorg hebben geuit en scenario’s hebben besproken stonden ál onze neuzen weer de goede kant op en kwamen er enkele goede ideeën en aanknopingspunten op tafel waar we ons aan vast kunnen houden de komende tijd:

Allereerst beste mensen; laten we niet in paniek raken en bang zijn dat de wereld vergaat. Sámen gaan we dit doorstaan en er “sterker” uitkomen.

Het leven gaat uiteindelijk door en we moeten onze pijlen goed op de toekomst blijven richten. Hoe makkelijk dit ook klinkt, het voelt natuurlijk anders maar toch. Uiteindelijk bepaalt de kracht van je gedachten de kwaliteit van de dag en daar houden wij ons aan vast.

In onze gesprekken kwam het volgende duidelijk naar voren:

Als IEDEREEN nu in paniek zou raken en daardoor zou opzeggen of zelfs zijn rekening zou blokkeren dan zou dat betekenen dat je uiteindelijk nergens meer kunt sporten want dan zijn alle sportcentra failliet.

Deze situatie overkomt ons nu allemaal,  zowel leden als sportschoolhouders. Dus we doen er in onze optiek goed aan deze last gezamenlijk te dragen. 

Wanneer deze crisis achter de rug is, ook al zou deze nog drie maanden duren, kunnen wij na afloop gezamenlijk de balans opmaken en komen wij met een compensatie voor de “verloren” tijd.

Dat houdt in dat de geleden schade per lid wordt bekeken. Je bent je geld echt niet kwijt, maar spaart het op. En in feite investeer je hiermee ook in het voortbestaan van de sportschool. Wat we hebben bedacht is het volgende: je betaalde contributie zal worden omgezet in een tegoed.

Dit tegoed kun je later in het jaar gebruiken voor bv: een personal training, cursussen/workshops/events/tegoed voor 1 of 2 mnd gratis sporten. Voor jezelf of om cadeau te geven aan iemand anders. En wie weet wat voor alternatieven we de komende tijd nog bedenken. 

Op deze manier proberen we met hart en ziel de balans weer recht te trekken en proberen wij op alle fronten onze verantwoordelijkheid te nemen.  Wij hopen te kunnen rekenen op ieders begrip en steun.

Maar, zoals jullie weten, zijn we natuurlijk niet voor één gat te vangen en zijn we ook achter de schermen bezig om met jullie in contact te blijven en leuke alternatieven aan te bieden zodat je vanuit huis toch gewoon lekker kan blijven trainen, fit & gezond te blijven. Als je ons blijft volgen via social media & onze website en alle ontwikkelingen volgt, blijf je optimaal op de hoogte.

Tot slot;

Lieve mensen, ook dit gaat weer voorbij! We kijken er nu al weer naar uit om jullie te zien binnenlopen. Smile vrienden, pas goed op jezelf en de mensen om je heen en wees lief voor elkaar.

Heel veel warme groeten van ons allemaal…. tot snel.

Kenneth en Daan Leeuwin & team Smile